Hvilket Blåtann headsett?

Rekkevidde

Under bruk av headsettene oppdaget vi raskt at den hevdede rekkevidden på 10 meter er en sterk overdrivelse fra produsentenes side. Ikke ett eneste headsett klarte å opprettholde klar lyd over en distanse på over 4 meter, og så snart det kom hindringer i veien sank rekkevidden ytterligere.

Til tross for generelt sett skuffende ytelse, var det også store forskjeller innad i gruppen når det kom til rekkevidden. For å måle disse forskjellene, beveget vi oss rundt i lokalene med headsettene på, og registrerte hvor lenge lyden holdt seg klar (grønn), når lyden ble uklar og skurrete (gul), når det var umulig å høre hva som ble sagt (orange) og hvor langt vi kunne bevege oss før signalet brøt helt (rød).

Som vi ser, er det Nokias HDW-2 som kommer klart dårligst ut i denne testen. Lyden i headsettet å skurre allerede på 2 meters avstand i fri luft, noe som selvsagt er alt for dårlig! Heller ikke Bluespoon, SE HBH-60 eller Plantronics M3000 klarte å imponere på dette området, og samtlige av headsettene opplevde skurr når vi gikk ut av rommet vi brukte for testing og lukket døren.

De to modellene som klarte å gjøre et inntrykk, var Sony Ericssons HBH-35 og Siemens HBB-500, som begge klarte å levere klar lyd på opp til 3 meters avstand og ikke mistet talesignalet før vi passerte 4 meters avstand og to vegger. Dersom du har behov for å kunne bevege deg fritt omkring mens du snakker, uten å måtte drasse på mobiltelefonen, skulle altså disse være sikre kort.

Forsiden akkurat nå

Til toppen